Mit árul el rólad a hajad színe?

hajszín és személyiség

 

Ha egy nő valamilyen lelki válságon megy át, vagy párkapcsolati problémái vannak (szakítás, válás), akkor vagy takarít-szelektál-pakol, vagy új frizurát csináltat, esetleg hajszínt vált.

Ahogy a takarítás, úgy a hajvágás is szimbolikusan arra utal, hogy az illető megpróbál rendet teremteni az életében, önmagában.

Az új hajszín megjelenése pedig azt jelzi, hogy már túlléptünk a dolgon (vagy legalábbis látjuk már az alagút végét) , és hogy szükségünk van a megújulásra, vagy arra, hogy személyiségünknek egy másik oldalát akarjuk előhívni, kifejezni.

 

Az egyes hajszínekhez tudat alatt bizonyos személyiségvonásokat, tulajdonságokat társítunk.

Ha tudod, hogy melyik hajszín miről árulkodik, az segíthet önmagad megismerésében. Hiszen tudni fogod, hogy

  • eredeti hajszíned alapján milyennek látnak téged az emberek?
  • az új hajszín révén milyennek szeretnéd, hogy lássanak téged?

 

Milyen személyiségvonásokat tükröznek az egyes hajszínek?

Szőke ciklon

A szőke hajszínben egyrészt van valami angyali, gyermeki ártatlanság, ami sok férfi felébreszti a védelmező ösztönt. Másrészt a szőkékre mondják, hogy igazi szexbombák, akikből sugárzik az érzékiség, az erotika, a kacérság. A szőke haj vonzza tekintetet. A szőkékről azt tartják, hamar a figyelem középpontjába kerülnek, népszerűbbek a társaságban, és emiatt több jut nekik a szórakozásból.
A szőkékről sokan azt is gondolják, hogy kissé butuskák, emiatt a munkahelyen és a hivatali életben kevésbé veszik komolyan őket és az ötleteiket, viszont a reprezentációhoz és egy termék sikeres eladásához keresve sem találhatnának jobbat náluk.

 

 

Dögös vörös

Természetes vörös hajjal a lakosság mindössze 2-5 %-a születik, ezért különlegesnek, szokatlannak számít – üldözték is a vörös hajúakat a középkorban rendesen, csakúgy, mint a balkezeseket, és mindenkit, aki egy kicsit kilógott a sorból, mondván, hogy az ördög lakik benne. A vörösökben valóban van valami démoni, ami egyszerre vonzó és veszélyes.
A vörös hajszínhez társított személyiségvonások: szenvedélyesség, energikusság, forrófejűség, öntörvényűség. A vörös haj azt sugallja, hogy az illető bízik önmagában, életrevaló, tudja, mit akar és el is éri, azt. Mindig a saját útját járja, kissé akaratos és nagyon szexi.
A férfiakban felébreszti az ösztönt, hogy megzabolázzanak egy ilyen kis vadócot.
A munkában tőlük várják a kezdeményező ötleteket, a kockáztatást és a lelkesítő hajtóerőt.

 

 

 

 

Rejtélyes fekete

A fekete haj egyszerre egzotikus és érzéki (különösen kreol bőrrel, sötét színű, ívelt szemekkel), misztikus és sejtelmes (kékesfekete árnyalatban fehér bőrrel). A fekete sugallhat keménységet, határozottságot és megközelíthetetlenséget, ami tiszteletet és megbecsülést vált ki a környezetből és a férfiakból. olyan embert tükröz, aki intelligens, megfontolt és érdemes odafigyelni a szavára.
A fekete hajszín ugyanakkor sejtethet a zárkózott, érzékeny, törékeny Hófehérkét is, akit a férfiak meg akarnak menteni.
A fekete hajúakról a munkában megbízhatóságot, higgadt és körültekintő döntéshozatalt, a dolgok irányítását, összefogását feltételezik.

 

 

Érzéki barna

A barna hajúakat felelősségteljesnek, megbízhatónak, kiegyensúlyozottnak, szelídnek és mély érzésűnek gondolják. Barátságosak, de kerülik a fölösleges feltűnést. Egyenesek, őszinték, egyszerűek és természetesek, de mert van bennük tűz is, ezért nagyon érzékiek.
Tudásuk, ismereteik mélyek és alaposak. A munkában precízek, fegyelmezettek, kitartóak, lehet rájuk számítani.
A melegségre, odaadásra, biztonságra, nyugalomra és mély érzésekre vágyó férfiakat vonzza leginkább.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én