Mick Dodge - több mint 25 éve az esőerdőben

Mick Dodge 25 éve úgy döntött, hátat fordít a civilizációnak, és hátralévő életét a Hoh esőerdőben éli le. Az eltelt idő alatt városi ésszel felfoghatatlan bensőséges viszony alakult ki Mick és az esőerdő között - itt kell megjegyezni: Mick alvóhelyéül gyakran egy odvas fát választ.

Számára ismeretlen a stressz. Elmondása szerint a civilizációtól való elszakadás élete legjobb döntése volt, habár nem él teljes remeteségben. Csatlakozott a hegyekben élő közösségekhez, elzárkózása ellenére még azt is megengedte, hogy a National Geographic Channel forgasson vele egy sorozatot, "The Legend of Mick Dodge" címmel.

A NG kérdésére, hogy miért döntött az erdőbe költözés mellett, ezt felelte:

"Fájt a lábam. Kalapácsujjaim voltak, talpi fájdalmaim, eldeformálódott lábaim. Annyira fájtak a lábaim, hogy alig tudtam menni, pedig előtte mindig futással és gyaloglással vezettem le a civilizált élet stresszét, így próbáltam értelmet adni a modern világ történéseinek, amelyben éltem. Hoh számomra már ekkor is az otthont jelentette, így hát hazajöttem meggyógyítani a lábam."

"Ahogy ösztönösen a saját utamat jártam, kiléptem a modern világ elszigeteltségéből és a természetben találtam magam. Az eredmények gyorsan jöttek. Nemcsak a lábaim gyógyultak meg, de a hát- és nyakfájdalmaim és a szívpanaszaim nagy része is megszűnt és nagyon hamar újra futottam is, kilépve ebből a folyton ülő, stresszes, elkábított modern világbeli életből. Arra edzettem az elmém, hogy ismerje fel a problémák gyökerét. Egyszerű dolog ösztönösen a magad útját járni, de nem megy egyből."

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én