Hogyan nyaralj?

Nyaralás – egész évben ezt várjuk. Azt a két-három hetet, amikor kiléphetünk a mindennapok taposómalmából, és végre átadhatjuk magunkat a gondtalan pihenésnek.

Ez sokunk számára azt is jelenti, hogy elutazunk valahová, mert így könnyebben függetlenítjük magunkat az otthoni, munkahelyi problémáktól – „otthon hagyjuk” azokat.
Egészségünk megőrzése érdekében testileg, lelkileg, érzelmileg és mentálisan is szükségünk van a kikapcsolódásra, a feltöltődésre, amit mindannyian másképp érhetünk el: van, akit a vég nélküli strandolós-napozós – parton heverészős semmittevés tölt fel, míg másnak ez unalmas, ezért inkább hátizsákos túrára indul a hegyekbe, vagy városnéző körútra indul. Ami az egyiknek pihenés, az a másiknak unalmas vagy teher, ezért nem mindegy, hogy ezt az időt mivel és hogyan töltjük.

 

Az eddigi nyaralások után hazajövet fáradtabb voltál, mint előtte? Úgy érezted, hogy kellene még egy hét ahhoz, hogy a nyaralás fáradalmait kipihend?

Vajon melyik a legpihentetőbb nyaralási forma számodra?

Megtudhatod a következő grafológiai tesztből.

Vegyél elő egy darab papírt és írjál legalább 15-20 sort, majd nézd meg alaposan és azonosítsd be, hogy melyik tippek szólnak neked!

A világtól visszavonulva egyedül

1.jpg

Ha az írásod szellős, a sorok és a szavak távol helyezkednek el egymástól, a betűk kicsik szűkek, inkább állnak vagy balra dőlnek, és nem kapcsolod össze azokat, akkor az a legpihentebb a számodra, ha pár napig egyedül lehetsz.
A legjobban, ha elvonulhatsz a világ zajától egy csendes kis erdei vagy vízparti házikóba, ahol kedvedre elmélkedhetsz, meditálhatsz. Lesz időd helyretenni magadban a gondolatokat, feldolgozni az év eseményeit. Felpakolhatsz párat az ágyad mellett tornyosuló könyvek közül, amit végre most lesz időd elolvasni – akár horgászás közben. Egy kis séta a természetben, gyönyörködés a naplementében, nézni a vizet.

Kultúrakedvelő városnézegető

2.jpg

Ha írásodban a felsőzónás betűk (l, f, h, k stb.) magasra kinyúlnak, a hurkok nagyok, teltek, az ékezetek is magasan vannak, gyakran a következő betűhöz kapcsolódnak, az ovál betűk (a, o, g, d) fent, vagy jobboldalt nyitottak, az íráskép változatos, akkor számodra fontos, hogy a nyaralásnak értelmes célja legyen, és szellemileg feltöltsön. Érdekel más országok kultúrája, szokásai, életmódja, ezért mindenképpen keresd fel a történelmi és kulturális nevezetességeket. Szervezz városnéző sétákat – egy-egy kedves cukrászda felkeresésével – látogass el szabadtéri színházba, kulturális programokra. Az esős napokra gondolva tegyél 2-3 könyvet a bőröndbe, vagy menj múzeumba.

Kényelmes heverészős

3.jpg

 

Ha az írásod jól olvasható, rajzolt, egyenletes, szabályos, lassú vonalvezetéssel készült, a középzóna nagy, az oválok teltek és szélesek, az írás inkább vízszintes kiterjedésű, esetleg az alsó zónás hurkok is teltek, akkor számodra a lustálkodós semmittevés a leginkább pihentető. Vadkempingezés, kalandos túrázások? Felejtsd el! Te szívesebben maradsz egyhelyben, mert szereted a kényelmet. Élvezed a kényeztetést, a pihenés örömeit, azt, ha mások gondoskodnak rólad (nincs főzés, mosogatás). Ha teheted, igényes szállodát válassz teljes ellátással, wellness részleggel és szolgáltatással, amit igyekezz teljes mértékben kihasználni. A kényelmes napirend, a helyi ételspecialitások, egy kis strandolás, napozás, heverészés a parton – ez az igazán csábító és pihentető számodra.

Társasággal, családdal

4.jpg

Ha a betűk többségét összekötöd, az írás jobbra dőlt, a szavak és sorok távolsága kicsi, a betűk (főleg a páros betűk) közel vannak egymáshoz, az m, n betűk girlandosak, esetleg elfonalasodnak, a szavak végvonala is íves, akkor számodra a nyaralás sikere nem azon múlik, hogy hova mész, hanem sokkal inkább azon, hogy kivel, kikkel. Fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akiket szeretsz: kettesben a pároddal, családi vagy baráti társasággal. Alkalmazkodó vagy, így könnyen meg tudtok egyezni az nyaralás helyét, mikéntjét, programjait illetően. Kirándulás, esti tábortűz, szalonnasütés, kártyaparti, éjszakába nyúló meghitt beszélgetések, jó hangulat – ez az, ami energiával tölt fel.

Buli ezerrel

5.jpg

Ha az írásod, mozgalmas, szabálytalan, ide-oda csapongó vonalvezetéssel készült, a betűk változatos formában jelennek meg, gyakran hurkosak, az alsó és/vagy a középzóna nagy, és kerek, akkor számodra a szórakozás jegyében kell, hogy teljen a nyaralás. Olyan úti célt keress, ahol pezsgő éjszakai élet folyik, szórakozóhelyekkel, társasági eseményekkel, koncertekkel. A cél a kaland, az ismerekedés, kirúgni a hámból, hajnalig tartó buli, déli ébredéssel.

Örökmozgó, aktív

6.jpg

Ha az írásod nehezen olvasható, gyors, lendületes, szabálytalan vonalvezetésű, vagy erős nyomatékú (a lap hátoldalán kidomborodnak a vonalak), nagy alsó hurkokkal, gyakori szögekkel, akkor a fizikai igénybevétellel tudsz a legjobban kikapcsolódni. Nem tudsz egy helyben maradni, folyamatos mozgásban érzed jól magad. Élvezed és büszkeséggel tölt el, ha megküzdhetsz a természet elemeivel, kihívásaival. A hegyi túrákat, helymászást, vadvízi evezést, túlélőtáborokat neked találták ki. Érdemes olyan helyet felkeresned, ahol lehetőséged van a mozgásra, sportolásra.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én