Habkarika karácsonyra

A siker garantált

Mivel könnyű és édes rágcsálnivaló ezért a gyerekek imádják de tartósságának köszönhetően akár karácsonyi díszeket is készíthetünk belőle.

Hozzávalók:

  • 80 g tojásfehérje
  • 240 g porcukor
  • 0.25 db citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 80 C-ra.
A porcukrot a tojásfehérjével vízgőz felé tesszük. Jöhet bele a citromlé. Folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük amíg a tojásfehérje csípős nem lesz. Ez azt jelenti, hogy ha belemártjuk az ujjunkat csípni fog. ( ez kb. 60 C-fokot jelent.)
Majd öntsük át a robotgépbe és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Addig habosítsuk amíg egy kemény állagú habot nem kapunk.
A csillagcsöves habzsák belsejébe tehetünk bármilyen színű ételszínezéket majd töltsük meg a kapott habkrémmel.
Sütőpapírra nyomjuk ki a karikákat majd 2 órára a sütőbe tesszük.
Figyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tetejük.

Forrás: http://aprosef.hu/habkarika

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én