Csodagyógyszer a kínai gyümölcs

Látás- és immunitásjavító hatású, bőrregeneráló, segít a depresszió elleni küzdelemben.

Hazánkban új teret hódít a ázsiai eredetű datolyaszilva. A távoli vidékeken többféle fajtáját ismerik és termesztik, azonban Európában és hazánkban leginkább a paradicsomméretű, narancssárga színű datolyaszilva az ismert és kedvelt.

 

Nem is hinnénk, hogy a számunkra egzotikus gyümölcs milyen nagyszerű hatással bír az emberi szervezetre. Számtalan nyavalyára gyógyír, de a gyógyszeripar is előszeretettel alkalmazza.

Leveliből zöld teához hasonló gyógyhatású teát főzhetünk, ráadásul  C-vitaminban gazdag, amit a forrázástól sem veszít el.

Rengeteg módon elkészíthető és felhasználható gyümölcs, akárcsak nálunk a szilvát. Nyersen, aszalva, lekvárnak, bornak, likőrnek, süteménybe, hogy csak a leghétköznapibb felhasználási módjait említsük.

A datolyaszilvát Kínában elsősorban a különböző agyi elváltozások (agyvérzés, agyi trombózis stb.) esetén használják, mert elősegíti a gyógyulást, a regenerálódást. Hatékony vérzéscsillapító, és gyulladáscsökkentő, de megerősíti a gyenge hajszálereket, a véredényeket, illetve aranyér és visszértágulat esetén is hatékony lehet. Sok C-vitamint, vasat tartalmaz és gazdag rostokban.

Bevethető kígyómarás ellen, de segíti az emésztést, jó a gyomorbántalmak, hasmenés alkalmával is. Tisztító hatású, ezért a légúti betegségek esetén is érdemes belőle jó sokat fogyasztani.

Fontos, hogy a kemény, éretlen szilva a csersav miatt ehetetlen, viszont puhán nagyon finom, mivel ízletes és édes.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én