Sárkánylábú csirkék

Dong Tao - a ritka vietnami faj.

Hanoitól 30km-re található Dong Tao városkája, ahonnan ez a ritka csirkefaj származik. Valaha a királyi család kiszolgálására tartották a madarakat finom húsuk miatt. Napjainkban előkelőbb éttermekben is megtalálható az étlapon. Az egyedek ára akár a 2500 dollárt is elérheti, ezért luxuscikknek számít a fogyasztásuk.

 

Egy kifejlett hím példány súlya akár a 6 kilogrammot is elérheti, a lábuk vastagsága pedig egy emberi csuklóénak megfelelő. A lábaik a legdrágább részük, igazi finomságként tartják számon a környéken.

 

Forrás: http://www.amusingplanet.com

loading...

Egy vietnami nő lehet a világ legidősebb embere

Az aranykort is megélt hölgy az egészséges táplálkozásra esküszik.

Nguyen Thi Tru vietnamban él, betöltötte a 121. életévét, és köszöni szépen jó egészségnek örvend. Minden jel arra mutat, hogy ő jelenleg Vietnam legidősebb lakosa. A helyi Guinness Rekordok szervezete ezért a Guinness Világrekordok szervezetéhez fordul, hogy jegyezzék be Nguyen Thi Tru elsőségét. Ugyanis a jelenlegi rekord tartó egy japán hölgy, aki 116 évesen nyerte el a kitüntetést.

 

Nguyen Thi Tru 11 gyermek édesanyja, közülük 4 még él. Jelenleg legfiatalabb fiának családjával él. Nguyen Thi Tru szerint a hosszú és boldog élet titka – amit ő már maga mögött tud- az optimista szemlélet, és az egészséges táplálkozás.

loading...