Megmentették a vak kutyát

Elhagyott vak pitbullt találtak a parkban aki beteg volt és nemrégiben szült. Az állatmentők hazavitték, gondozták és most egészséges. Nézd meg milyen boldog az új életével, habár egy menhelyen várja a szerető családját aki befogadja.

Kegyetlen dolog magára hagyni egy kutyát, főleg ha az állat vak. Sajnos ez történt Polyval, a pitbullal, akit Santa Barbarában találtak meg egy parkban.

A vizsgálatok kimutatták, hogy egy bőrbetegségben szenved és hogy pár órával korábban adott életet kiskutyáknak. A kölyköket sajnálatos módon nem találták meg.

Poly eleinte nagyon félénk volt és esetlen, azonban a gondozóknak köszönhetően lassan megbarátkozott az emberekkel.

Mostanra Poly egészséges és boldog, egy menhelyen várja hogy szerető gazdára leljen.

Forrás: http://www.boredpanda.com

loading...

Már vakok is láthatják a képeket

3D nyomtatott klasszikus festmények látássérült emberek számára.

Mark Dillon finn művész legújabb műveinek célközönsége a vak emberek. 3D nyomtatóval rekreálja a leghíresebb festményeket, hogy láthatóvá tegye vak emberek számára is ezeket a csodás alkotásokat. 

A művészetek iránti szeretete inspirálta az alkotót munkájában. "Képzeld el, hogy nem láthatod a Mona Lisa mosolyát, nem tudhatod milyenek Van Gogh virágai. Csak hallod ahogy az emberek beszélnek róluk, de te magad sosem tapasztalhatod meg az élet efféle szépségeit. Számomra még elképzelni is szörnyű ezt, ezért szerettem volna segíteni az embereken, hogy senki ne maradjon ki ebből a nagyszerű élményből." - Nyilatkozta Dillon.

 

A művész pénzt gyűjt egy olyan online felület létrehozására amire ha az emberek feltöltik műveiket, akkor onnan bárki kinyomtathatja őket 3D nyomtatóval. Így közelebb hozná a vak embereket az alkotásokhoz. A gyűjtést az  IndieGoGo fundraiser oldalon keresztül lehet támogatni.

 

Forrás: http://www.boredpanda.com/

loading...