Tigris és kecske barátsága

A tigris összebarátkozott az eledelnek szánt kecskével.

A Primorye Szafaripark új taggal gazdagodott, egy Timur nevű kecskebakkal. Az állatot nem látványosságnak szánták hanem eledelnek. A tigriseknek olykor szükségük van élő prédára a vadászösztönük miatt, ezért eresztették Amur, a szibériai tigris ketrecébe a kecskét. Timur korábban nem találkozott ragadozókkal, ezért nem menekült el Amur elől, hanem bátran szembenézett vele. Ez lehet a magyarázat a különleges barátságra. A gondozók ámulattal tapasztalták, hogy a ragadozó nem veszi célba a kecskét. Timur alfahímként tekint Amurra és mindenhova követi őt.

Forrás: http://www.mymodernmet.com/

 

loading...

14 nagyon ritka vadmacska - Biztos nem ismerted őket!

Mindannyian ismerünk különféle vadonélő nagymacskákat köztük tigris, oroszlán, puma, leopárd, jaguár. Viszont pár fajt biztosan nem! Ezeket mutatjuk most be.

A macskáknak kialakult egy külön családja 25 millió évvel ezelőtt. A világ minden tájára eljutva alkalmazkodtak az adott környezethez. Ezek a ragadozók húst hússal esznek, nem pedig tápon nevelkednek családoknál.


1. Sand Cat (Felis Margarita)

 2. Black-footed Cat (Felis Nigripes)

3. Canadian Lynx (Lynx Canadensis)

4. Pallas Cat (Otocolobus Manul)

5. Caracal (Caracal Caracal)

6. Clouded Leopard (Neofelis Nebulosa)

7. Pampas Cat (Leopardus Pajeros)

8. Leopard Cat (Prionailurus Bengalensis)

9. Jaguarundi

10. Fishing Cat (Prionailurus Viverrinus)


11. Serval (Leptailurus Serval)

12. Bay Cat (Catopuma Badia)

13. Ocelot (Leopardus Pardalis)

14. Kodkod (Leopardus Guigna)

Te melyiket választanád?


Kép Források

https://www.flickr.com/photos/joachim_s_mueller/,https://www.flickr.com/photos/zaharil/16995846255/,https://www.flickr.com/photos/l8photos/10543719683/,https://500px.com/photo/76125835/clouded-leopard-by-lillian-king,https://www.flickr.com/photos/8070463@N03/5736872116

loading...