Virslis tekercs 20 perc alatt

Te is könnyedén elkészítheted!

Az egyszerű virslit feldobhatjuk egy könnyű házi tésztával vagy leveles tésztával.
Hozzávalók:
 - virsli

 - házi tészta vagy leveles tészta

 - sajt

 - ketchup


Melegítsük elő a sütőt 375°-ra. A háromszög alakúra vágott tésztát kenjük meg ketchuppal tegyünk bele egy kis szelet sajtot majd a virslit és tekerjük fel. Helyezzük sütőlapra majd süssük 11-13 percig amíg aranybarna nem lesz.
Mindamellett, hogy gyerekjáték elkészíteni gyors, egyszerű és mennyei.

http://thriftyrecipes.com

 

loading...

Karácsonyfa pizza - Recept ajánló

Közeledik a karácsony, ezért elhoztuk nektek egy a gyönyörű karácsonyfa pizzát, amit előételként fogyaszthatnak a vendégek a karácsonyi vacsorán. Percek alatt elkészíthető, neked is sikerülni fog!

A kis cipókat amit a képen láthattok, sajttal töltöttük, majd össze állítva karácsonyfa formát kaptunk. Sütés után olvasztott vajjal kenegettük, illetve darált fokhagymával, frissen vágott bazsalikommal és rozmaringgal szórtuk meg.

Hozzávalók:
40 deka pizza tészta
120 gramm krémsajt, 120 gramm bármilyen tetszőleges kemény sajt
1 csésze felaprított mozzarellával, vagy az olasz reszelt sajt, 2 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma, szárított darált fokhagyma
3 evőkanál frissen vágott bazsalikom és rozmaring
1 csésze tetszőleges szósz, mártás

Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 400 fokra, ha nincs ekkora hőfokunk(csak pizza sütők tudják) akkor a legmagasabb hőfokra amire lehetőségünk van. Nyújtsd ki a pizza tésztát úgy, hogy 36 darab egyenlőre négyzetre tudd felvágni.

A krémsajtot és a kemény sajtot keverd össze. A keverékből mindegyik négyzetre helyezzünk el egy kanál keveréket. Hajtsuk össze a négyzeteket, formázzunk belőlük gömböket. Ezeket helyezzük el a kép szerint karácsonyfa formában egy sütőben. Süssük 15-17 percig(400 fokon, ha alacsonyabb akkor tovább).

A sütés után vajjal kenegessük, illetve szórjuk meg rozmaringgal és bazsalikommal.

loading...

A tészta készítés igazi művészete

Gyönyörű kézműves tészták

Adachi egyike azoknak a csökkenő számú hivatásos szakácsoknak, akik továbbra is a friss kézzel készített tésztát részesítik előnyben a gyárilag előállított szárított fajtákkal szemben. 
Idővel szenvedélyévé vált a művészi tészta alkotás.
Általában tojást és lisztet vagy "00" alacsony gluténtartalmú lisztet használ apró ehető különlegességeihez.
Adachi saját kezűleg gyúrja és formálja az elképesztő tésztacsodákat.

mymodernmet.com

loading...