Vízalatti múzeum

10-12 méterrel a felszín alatt találkozhatunk körülbelül 50 szoborral, melyek történelmi személyiségeket és híres épületeket ábrázolnak. Találkozhatunk Leninnel, az Eiffel-toronnyal és a londoni Tower Bridge-el is.

Körülbelül száz méterre Cape Tarhankut partjaitól található az a tengeralatti múzeum, melynek szobrait tengeri növények és alga borítja. Számos régi szovjet vezért ábrázolnak, például Lenint, Stalint és Marxot, továbbá jelentős épületek replikáit is megcsodálhatjuk. A múzeumot 1992-ben Vladimir Broumenskyy mélytengeri búvár alapította.

loading...

3D padló, ami óceánná változtatja a fürdőszobádat

Háromdimenziós design a szobád padlójára, amitől úgy érzed magadat mintha egyenesen a tengerpartra lépnél!

A háromdimenziós technikák az élet egyre több területén jelennek meg és felhasználásuk mindennapossá válik. Több réteg alkotta kép fedi az alábbi szobák padlóját, ami a valóság érzetét és a térbeliség látszatát keltik.

loading...

Sikerült filmre venni a ritka tengeri szörnyeteget!

A 4 méter nagyságú ritka polipfajt még csak keveseknek sikerült videóra venni, ezt neked is látnod kell!

Az óriáspolip a Csendes-óceán északi vizeiben él, a Japán-tengertől keleti irányban Alaszkáig húzódik állománya, míg déli irányban Kaliforniáig található meg. Az óriáspolip karjainak hossza a 7-8 métert is elérhetik. Testtömege 70 kilogramm is lehet. A kutatások szerint a nagyobb példányok mélyebb vizekben élnek, mint kisebb fajtársaik. Az óriáspolipnak nyolc karja van, melyekkel meg tudja ragadni, szét tudja feszíteni vagy össze tudja nyomni a zsákmányát. A tapadókorongokat a préda megragadására és a sziklákon való megkapaszkodásra használja az állat.

Félelmetes és veszélyes ragadozó, de sikerült ez alkalommal videót készíteni róla ahogyan békésen úszkál.

loading...

A tengeri teknősök megmentője

Egy férfi, aki a teknősöket megvásárlás után visszaengedi a tengerbe

A tengeri teknősök egy Pápua új-guineai piacon megvásárolhatóak itt ugyanis igazi specialitásként tartják őket számon. Mivel még sok helyen legális vadászatuk számuk egyre csak csökken. Arron Culling állatvédő, aki nem hezitál ha segítségre szoruló állattal találkozik. 

Arron egyedül képtelen megmenteni a fajt de elhatározta, hogy ott segít ahol tud. A helyi piacon bukkant az eladósorra került teknősökre ahol 50 dollárt fizetett értük. Ezután visszaengedte őket a tengerbe, az eredeti élőhelyükre megmentve őket a biztos haláltól.

boredpanda.com

loading...

Vízalatti fényképészet

Lenyűgöző képek Christian Coulombetól.

A francia fényképész Christian Coulombe a közelmúltban tett látogatást  Tahitin egy gyönyörű modell kíséretében. Az utazás célja a fotózás volt és a végeredmény lenyűgöző. Íme néhány csodálatos kép az elkészült fotósorozatból.

 

 

Forrás: http://www.inspirefirst.com/

loading...

Félig növény, félig állat

A napenergián élő tengeri csiga.

Ha sok zöldséget eszel, akkor növénnyé változol? Nem egészen, kivéve ha egy ritka csigafajtába tartozol. Egyes tengeri csigák képesek energiát és tápanyagot előállítani a nap fényéből, akárcsak a növények. Ezek a csigák azonban nem ezzel a képességgel születnek, az teszi lehetővé, hogy rengeteg tengeri algát és zöld növényt esznek. Szó szerint kiszippantják a növényekből a sejteket, de ahelyett hogy ezeket megegyék, inkább felhasználják őket a saját javukra és folytatják a nap fényének befogadását.

 

Forrás: http://www.amusingplanet.com/

loading...