A 100 éves templom átalakulása

Skate park lett a templomból

Egy Spanyol városban Llanera-ban egy 100 éves történelmi egyházat teljeset átalakítottak. La Iglesia Skate, Kaos templom nevet kapta.
Okuda San Miguel utcai művész kezei között született újjá a templom. Együttműködött még vele a Red Bull és Okuda is. A templomot megtöltötték világos izometrikus festményekkel. Szemet kápráztató formák és színek varázsolják el az oda betérőket.

boredpanda.com

loading...

Ahol Kelet és Nyugat találkozik

A kínai épület belül és kívül tökéletes másolata a pekingi Mennyek templomának és az Egyesült Államok Capitoliumának. Így kapcsolódik össze a keleti és nyugati kultúra egy épületben.

Az elmúlt években Kína jeleskedett  a másolásban. Lemásolták a puma cipőket, replikákat készítettek a táskákról és ügyesen kopizták a mobiltelefonokat. Új törekvésük eredménye a világ neves helyeinek, épületeinek újraalkotása. Van másolatuk az egyiptomi Szfinxről, a londoni Tower Bridge-ről, a párizsi Louvre-ról és a vatikáni Szent Péter bazilikáról. Nem ér véget a sor, ugyanis következő alkotásuk egy hibrid lesz. Az Egyesült Államok Capitoliumát és a pekingi Mennyek templomát olvasztották össze legújabb épületükben.

Ugyan az építkezések még folynak, de máris rengeteg érdeklődőt vonz maga köré a látványosság.

Nem csak kívülről, hanem belülről is egyezik eredeti másolatukkal.

Az egyik bejáraton keresztül láthatjuk a Szfinx másolatát.

Forrás:http://www.amusingplanet.com/

loading...

1400 éves páfrányfenyő

Beborítja leveleivel a buddhista templom kertjét a kínai fa.

Emberek ezreit vonzza magához az a kínai páfrányfenyő, amely a Gu Guanyin buddhista templom kertjében áll. Ragyogó tengerré változtatja maga körül a pázsitot. A páfrányfenyőt, avagy vénuszhajat úgy is emlegetik mint élő fosszília. A klímaváltozások ellenére sem változott az elmúlt 200 millió évben.

 

Forrás: http://www.boredpanda.com/

loading...