20 kreatív ünnepi sütemény

A nemzeti Cupcake nap legjobban sikerült édességei

Van egy ünnep amit mindenki vár. Nem csak a karácsony miatt, hanem mert december 15.-én tartják a nemzetközi Cupcake (Muffin) Napot.
Minden évben megünneplik és megtartják ahol különböző kis süteményeket, tésztákat és elképesztő finomságokat készítenek. Ebben a kis listában összegyűjtöttük a legjobban sikerült kis ehető csodákat.

boredpanda.com

 

loading...

Monster szőnyeg süti párnával

Készítsd el saját Monster szőnyeged

Michael Warren egy tehetséges DIY projekt készítő álmodta meg a Monster szőnyeget süti párnával. Lehet egy szórakoztató dekor darab otthonában mint kisbabák mint felnőttek számára. A tervező Warren egy olyan műszőrméből készítette el ami bármelyik textil üzletben megtalálható így bárki könnyedén elkészítheti ezt a csodás szőnyeget otthonába.

boredpanda.com

loading...

Sütemény 3 perc alatt

Bögrés-mikrós finomság gyorsan és egyszerűen.

 

Ez a bögrés sütemény 3 perc alatt készül el mikrohullámú sütőbe téve. Egy 3 dl-es hőálló, bögre, és pár perc kevergetés szükséges mindössze az édes nyalánksághoz. Az alapreceptet többféle képen variálhatjuk.

 

 

 

Hozzávalók:

-4evőkanál liszt

-1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor

-egy csipet szódabikarbóna vagy sütőpor

-1 tojás

-2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)

-1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé

-csipet fahéj

 

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük egy bögrébe és tegyük be a mikróba 3 percre. A tészta 1 perc alatt megemelkedik, de ne vegyük ki korábban, mert nyers marad. Ha kész fél percig még hagyjuk a mikróban, hogy ne essen össze. Ezután kivehetjük, kanállal fogyaszthatjuk.

loading...

Habkarika karácsonyra

A siker garantált

Mivel könnyű és édes rágcsálnivaló ezért a gyerekek imádják de tartósságának köszönhetően akár karácsonyi díszeket is készíthetünk belőle.

Hozzávalók:

  • 80 g tojásfehérje
  • 240 g porcukor
  • 0.25 db citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 80 C-ra.
A porcukrot a tojásfehérjével vízgőz felé tesszük. Jöhet bele a citromlé. Folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük amíg a tojásfehérje csípős nem lesz. Ez azt jelenti, hogy ha belemártjuk az ujjunkat csípni fog. ( ez kb. 60 C-fokot jelent.)
Majd öntsük át a robotgépbe és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Addig habosítsuk amíg egy kemény állagú habot nem kapunk.
A csillagcsöves habzsák belsejébe tehetünk bármilyen színű ételszínezéket majd töltsük meg a kapott habkrémmel.
Sütőpapírra nyomjuk ki a karikákat majd 2 órára a sütőbe tesszük.
Figyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tetejük.

Forrás: http://aprosef.hu/habkarika

loading...