Top 10 leggazdagabb ország 2050-re

A GDP alapján meghatározható a várható 10 leggazdagabb ország, ami a 2045-2050-es évre így fog gazdaságilag kinézni.

loading...

Új támogatás érkezik Januárban, többszázezer forintra is számíthatsz!

Januártól igényelhető a elhelyezési támogatás, leírjuk pontosan mire számíthatsz!

Jövőre a közfoglalkoztatottak sikeres piaci elhelyezkedésük esetén megkaphatják a közfoglalkoztatási szerződésük még hátralévő idejére járó támogatási részt elhelyezkedési juttatás formájában – az erről szóló kormányrendeletet a Magyar Közlöny keddi számában tették közzé. Elhelyezkedési juttatás támogatás 2016

A feltételek

Az elhelyezkedési juttatás igénybevételéhez legalább egy hónapja fennálló, vagy két éven belül 180 nap időtartamot elérő közfoglalkoztatási jogviszony szükséges.

A juttatás további feltétele, hogy az új munkaviszonyban a munkaidő elérje a napi legalább hat – megváltozott munkaképességű személy esetében a napi négy – órát, és legalább addig folyamatosan fennálljon, ameddig a közfoglalkoztatási jogviszony fennállt volna.

A rendelet szerint nem illeti meg az elhelyezkedési juttatás azt, akinél a munkavégzés helye a foglalkoztató azon a telephelyén van, ahol közfoglalkoztatottként a munkáját végezte.

Az elhelyezkedési juttatást kérelmezni kell, a kérelmet a közfoglalkoztatási jogviszony megszűnésétől számított 30 napon belül kell benyújtani. A juttatást havi bontásban, utólag folyósítják.

A rendelet 2016. január 1-jén lép hatályba.
Forrás: http://palyazatfigyelo.info


Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

loading...