Sikerült filmre venni a ritka tengeri szörnyeteget!

A 4 méter nagyságú ritka polipfajt még csak keveseknek sikerült videóra venni, ezt neked is látnod kell!

Az óriáspolip a Csendes-óceán északi vizeiben él, a Japán-tengertől keleti irányban Alaszkáig húzódik állománya, míg déli irányban Kaliforniáig található meg. Az óriáspolip karjainak hossza a 7-8 métert is elérhetik. Testtömege 70 kilogramm is lehet. A kutatások szerint a nagyobb példányok mélyebb vizekben élnek, mint kisebb fajtársaik. Az óriáspolipnak nyolc karja van, melyekkel meg tudja ragadni, szét tudja feszíteni vagy össze tudja nyomni a zsákmányát. A tapadókorongokat a préda megragadására és a sziklákon való megkapaszkodásra használja az állat.

Félelmetes és veszélyes ragadozó, de sikerült ez alkalommal videót készíteni róla ahogyan békésen úszkál.

loading...

200 éves óriás szalamandrát találtak

Helyi halászok bukkantak a 114 kilogrammos kétéltűre

Egy rendkívül ritka óriás szalamandrára bukkantak a helyi halászok egy barlangban Kínában. 
Ez a hatalmas 114 kilogrammos kétéltű szó szerint beléjük botlott. Egy helyi halász véletlenül rálépett egy puha és nyálkás valamire. Természetvédőkkel felvették a kapcsolatot miután rájöttek, hogy egy 5 láb hosszú beteg állatról van szó. Kutatók becslése szerint valóban 200 éves. Így ez a szalamandra a világ legidősebb élő kétéltűje. Átlagos élettartama 80 év de ennek az egyetlen példánynak a felbukkanása akár az egész faj demográfiáját is megváltoztathatja. 
Ritkán látott faj a vadonban az óriás szalamandra, mivel a környezetszennyezés és a túlzott vadászat miatt veszélyeztetetté vált. A szalamandra titokzatos és rejtélyes lény de sajnos Kínában kulináris csemegének számít.
Jelenleg természetvédelmi programok vannak folyamatban, hogy megmentsék a vadon élő kínai óriás szalamandrákat.

mymodernmet.com

loading...

Alaszka óriási zöldségei

Gigászi méretű díjnyertes növények.

Van egy időszak Alaszkában nyáron, amikor a nap 19 órán át ragyog az égen. Főként ez teszi lehetővé amiért Alaszkában képesek egyes növények akár 40 kilósra is megnőni. Helyi szokássá vált versenyt rendezni, hogy kié a legnagyobb zöldség. Íme néhány kép a díjnyertes egyedekről.

 

 

Forrás: http://www.amusingplanet.com/

loading...