Szír menekült ételt oszt a német hajléktalanoknak

Jótékonyságba kezdett hálából.

Alex Assali szír menekült hisz abban, hogy ha valakivel jót cselekednek azt meg kell hálálni. Ételt készít és osztogat a német menekülteknek saját készítésű kis standjánál, így mond köszönetet az országnak amiért segítettek rajta és befogadták. A róla készült fotó végigsöpört az interneten és az ennek köszönhetően indult kezdeményezést többen is folytatták.

 

"Adj vissza valamit a német embereknek"

Forrás: http://www.mymodernmet.com/

 

loading...

A menekültek ellen disznóhussal védte kamionját

A német férfi, hogy elkerülje kamionja kifosztását disznóhússal pakolta körbe a kamionját.

Egy honfitársunk - nem az aki megpróbálta "elütni" őket -  tele rakta disznóhússal a kamionját körbe kívülről, hátha ezzel megóvhatja az értékeit, mivel köztudott, hogy a menekülők nagyon magas százaléka muszlim, mely tisztátalan állatnak tartja a sertést, így kerülniük kell nagy ívből annak az érintését és a fogyasztását is.

Ha ez beválik, a többi kamionos is átveszi ezt a védelmi rendszert.

 

loading...

Szíriai menekült gyermekek - az érem másik oldala!

A menekült áradat közepette nem szabad megfeledkeznünk a gyerekekről!

Magnus Wennman, a díjnyertes fotóriporter kiadott egy fotó sorozatot, amely felfedi azt, mi történik a menekült gyerekekkel. Ezzel a fotó sorozattal arra kérte az embereket, hogy akik ezeken a területeken laknak, hozzanak létre alvó helyet a gyermekek számára.

Lamar, 5 éves, Horgos, Szerbia

 


A bombázások miatt el kellett hagyni otthonukat, mondta el Lamar mamája. Törökországból gumicsónakon át érkeztek Magyarországra.

Abdullah, 5 éves, Belgrád, Szerbia

 

Abdullah beteg, egy ritka vérképződési rendszer betegsége van. Több napja kint alszik Belgrádban. Szeme láttára gyilkolták meg húgát.

Ahmed, 6 éves, Horgos, Szerbia

 


Éjfél után Ahmed alszik a fűben. Gyalogosan érkeztek idáig, Magyarországra tartanak, de nem tudják, hogy jutnak át az országon.

Maram, 8 éves, Amman

 

A nyolc éves Maram éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor rakéta csapódott házukba. A felrobbanó tető darabjai eltalálták őt. Anyja elvitte egy tábori kórházba, onnan szállították őket a hátárhoz. Tizenegy napig volt kómában, már jobban van de az állkapcsa még nem forrt össze.

Ralia, 7. és Rahaf, 13 éves, Beirut

Ralia 7 éves, Rahaf 13 éves ketten élnek Beirut utcáin. Damaszkuszban egy gránát megölte anyjukat és testvérüket.

Moyad, 5 éves, Amman

 

Moyad 5 éves, anyja egy taxiban elhelyezett bombától elvesztette életét. Moyad egyedül marad, jelenleg kórházban van, mivel a repeszek eltalálták a fejét és a medencéjét.

loading...