85 éves nagypapáját öltözteti a fiatal fotográfus

Ez az idős kínai földműves divatikonná alakult a fotókon unokájának köszönhetően. Elegáns, divatos ruhákba öltöztette nagyapját.

A XiaoYeJieXi egyik fotográfusa úgy döntött, hogy képeinek modelljéül a 85 éves nagyapját választja, aki egy kis faluban farmerként él. A képeken teljesen máshogy fest, a fotók nem sokkal a megjelenésük után hatalmas sikert arattak és villámgyorsan elterjedtek az internetezők köreiben.

Íme a nagypapa eredeti öltözetében:

Ezek pedig a XiaoYeJieXi képei:

loading...

200 éves óriás szalamandrát találtak

Helyi halászok bukkantak a 114 kilogrammos kétéltűre

Egy rendkívül ritka óriás szalamandrára bukkantak a helyi halászok egy barlangban Kínában. 
Ez a hatalmas 114 kilogrammos kétéltű szó szerint beléjük botlott. Egy helyi halász véletlenül rálépett egy puha és nyálkás valamire. Természetvédőkkel felvették a kapcsolatot miután rájöttek, hogy egy 5 láb hosszú beteg állatról van szó. Kutatók becslése szerint valóban 200 éves. Így ez a szalamandra a világ legidősebb élő kétéltűje. Átlagos élettartama 80 év de ennek az egyetlen példánynak a felbukkanása akár az egész faj demográfiáját is megváltoztathatja. 
Ritkán látott faj a vadonban az óriás szalamandra, mivel a környezetszennyezés és a túlzott vadászat miatt veszélyeztetetté vált. A szalamandra titokzatos és rejtélyes lény de sajnos Kínában kulináris csemegének számít.
Jelenleg természetvédelmi programok vannak folyamatban, hogy megmentsék a vadon élő kínai óriás szalamandrákat.

mymodernmet.com

loading...

Szmogriadó Pekingben - Megrázó képek a szennyezettség mértékéről

Mielőtt és miután piros riasztás lépett érvénybe, a különbség egetrengető. Az épületek eltűnnek és csak orvosi maszkban szabad kilépni az utcára.

Peking - népességét tekintve - Sanghaj után a második legnagyobb kínai város. Az ország egyik fő közlekedési csomópontja, minden irányban tucatnyi vasútvonal, közút és autópálya indul ki innen. Itt található a legtöbb nemzetközi légitársaság kínai központja is. Ennek köszönhetően a városban idén kétszer akkora szennyezettséget mértek, mint tavaly ilyenkor. A mérőműszer kiakadt, ugyanis meghallatta a legmagasabb mérhető, az 500-as szennyezettséget. Az egész város a szmog ködébe burkolózik. Ez lenne a jövő ami ránk is vár?

loading...

Ahol Kelet és Nyugat találkozik

A kínai épület belül és kívül tökéletes másolata a pekingi Mennyek templomának és az Egyesült Államok Capitoliumának. Így kapcsolódik össze a keleti és nyugati kultúra egy épületben.

Az elmúlt években Kína jeleskedett  a másolásban. Lemásolták a puma cipőket, replikákat készítettek a táskákról és ügyesen kopizták a mobiltelefonokat. Új törekvésük eredménye a világ neves helyeinek, épületeinek újraalkotása. Van másolatuk az egyiptomi Szfinxről, a londoni Tower Bridge-ről, a párizsi Louvre-ról és a vatikáni Szent Péter bazilikáról. Nem ér véget a sor, ugyanis következő alkotásuk egy hibrid lesz. Az Egyesült Államok Capitoliumát és a pekingi Mennyek templomát olvasztották össze legújabb épületükben.

Ugyan az építkezések még folynak, de máris rengeteg érdeklődőt vonz maga köré a látványosság.

Nem csak kívülről, hanem belülről is egyezik eredeti másolatukkal.

Az egyik bejáraton keresztül láthatjuk a Szfinx másolatát.

Forrás:http://www.amusingplanet.com/

loading...