Az életedbe kerülhet, ha nem takarítod le a havat az autódról!

Ezért takarítsd le mindig a havat az autódról! Összefagy és balesetet okozhat, akárcsak eben a videóban.

A nagy hidegekben érdemes mindig tisztán tartani az autót a hótól, már csak azért is, mert hatalmas galibát okozhatunk vele. Ebben a videóban a jéggé fagyott hólap lerepül az autóról és mögötte lévő kocsi szélvédőjét szétzúzza.

Ezért fontos, hogy indulás előtt mindig seperjük le a havat a járműről! Ez a férfi majdnem életét vesztette a gondatlan vezető miatt.

Forrás: http://www.viralnova.com/

loading...

Elefántláb gleccserek

Különös jelenség Grönlandon.

Szimmetrikus, legyezőszerű képződményeket fedeztek fel Grönlandon. A jelenség akkor alakul ki, ha egy meredekebb hegyoldalon lezúduló jégtömeg egy síkabb területre ér. A palacsintatésztához hasonlóan terül el a folyam.

A jelenség akár 65 km hosszú és 45 km széles is lehet, az űrből is jól megfigyelhető.

 

Forrás: http://www.amusingplanet.com

loading...

Amikor az álom valósággá válik.... avagy a legszebb és legkülönlegesebb esküvők

Minden kislány gyermekkora óta álmodozik az esküvőjéről. Mígnem betoppan a nagy Ő és megkéri a nagylány kezét. Akkor jön elő újra a kislány, 20-30 évnyi tervvel és álommal. Ezt a rengeteg tervet és álmot próbálja meg valós körülmények között megálmodni és valósággá váltani. Lássuk a legcsodásabb valós álmokat.

Tengerparti-vízalatti esküvő a halakkal: Thaiföld és Bali. Azúrkék víz, lágy homok. Ettől mindenki bűvöletbe esik. Idilli környezet, csodálatos hangulat. A trópusi hangulat vonzza ide talán a legjobban a látogatókat, ráadásul nem is kell tengerésznek lenni a boldogító igenhez. A párt profi búvárok készítik fel az eseményre. A szertartás előtt végeznek egy merüléspróbát és ha minden simán alakul, akkor bele is vágnak az eseménybe. A vízálló papot és a tanukat búvárok biztosítják. Az talány, hogy az igen, hogyan hangozhat el. Talán búvárjelekkel, azaz a feltartott hüvelykujj igent jelent, a lefelé mutató pedig nemet. Az első vízalatti esküvőt 1997-ben tartották, azóta már Guinness rekordot is döntöttek vízalatti esküvőből. 2005-ben 110 pár kelt egybe 12 méter mélységben.

Disney esküvő: Egy nő életében egyszer valóban hercegnővé válhat – az esküvőjén. De mi van akkor, ha egy kis csavart teszünk a dolgokba és hopp: Arielt és hercegét egy parkban Disney hercegnő koszorúslányok, törpék és nem utolsósorban Triton papa előtt összeadja egy Mickey egér kalapot viselő tiszteletes. Keringett már az internetes Shrek lakodalom, Karib-tenger kalózai ihlette báli sokadalom és rengeteg más téma is, mint például a Star Wars ihlette menyegző is.

A felhők fölött sok ezer méterrel: A szervezők személyre szabott ajánlatokat kínálnak az ejtőernyős esküvőkre. Egy ilyen nász potom 1300 dollárból meg is valósítható, főleg ha a pár már ugrott előtte. Ha nem, akkor a felkészülést is bele kell számolni sajnos. Mivel az anyóst nem túl szerencsés kilökni több ezer méter magasságból kilökni, ezért a szervezők általában a szertartást a kifutópályán kezdik meg és csak az ifjú pár ugrik. A merészebbek ég és föld között is egybekelhetnek, erre biztosítanak egy ejtőernyős papot is. Az élmény felejthetetlen, főleg ha közben csak egy dolog jár a fejedben: kinyílk-e az ernyőd?! 

 A svédországi Jukkasjärvibe az egész világból érkeznek vendégek, akik fagyos körülmények között kívánnak megrendezni egy-egy életre szóló eseményt. A szállodához tartozó jégtemplomban már minden volt: az esküvőtől a keresztelőig. A Trone folyó partján elhelyezkedő páratlan jégkomplexum misztikus látvánnyal emeli az esküvő fényét: A szobák illetve lakosztályok körülbelül 100 vendég elhelyezését biztosítják és a jégbárban pedig jégpohárral koccinthatnak az ifjú párra. Az áttetsző falakat színes fényekkel világítják meg, így mindenki megélheti azt az élményt, hogy milyen az élet egy neonreklám belsejében. Szerencsére a jég szigetelőképessége miatt sneki sem fog fagyoskodni a ceremónia alatt. A nászéjszaka is maradandó élmény lesz az egyedi tervezésű szobákban. Mivel a jégkomplexum minden évben elolvad, ezért zsűri választja ki azt az 50 jégszobrászt, aki minden évben újjáálmodja a palotát.loading...