Még az orvos is elkéri a receptet, ha megtudja milyen gyorsan csökkenti a rossz koleszterint és a zsírpárnákat ez az ital!

Még a kezelőorvosunk is elkéri a receptet, amely ilyen mértékben képes csökkenteni a rossz koleszterint és a zsírpárnákat!

A petrezselyem amellett, hogy nem hiányozhat az alap konyhai zöldségek közül, két olyan hatóanyagot is tartalmaz, amelyek védik az egészségünket, főként az túlsúlyos személyek számára lenne elengedhetetlen a petrezselyem használata, mivel a zsírt is “leolvasztja” rólunk.


A gyökérzöldségben lévő olaj erős illata élénkít, a benne lévő flavonoidok pedig méregtelenítik a szervezetet.

Ha citromlével keverjük össze a petrezselymet, az ital serkenti a keringést, és csökkenti a káros koleszterint a testben. A keverék annyira gyorsan hat, hogy sok orvos meglepetten tapasztalta páciensein, hogy azoknak milyen alacsony szintre süllyedt a koleszterinjük.

Hozzávalók:

    1,5 liter víz
    3 közepes méretű petrezselyem
    1 kg citrom
    kevés szódabikarbóna

Elkészítés:

Szódabikarbónával mossuk meg alaposan a citromokat, és utána egy órára hideg vízbe áztassuk a gyümölcsöket. Tegyük oda a másfél liter vizet egy fazékba forrni, ha felfőtt, vegyük le, és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, vágjuk fel kisebb kockákra a citromot és petrezselymet, és tegyük bele a vízbe. Keverjük fel, majd egy napig tároljuk a hűtőbe. Másnap az egészet turmixoljuk össze. Mindennap 10 ml kell meginni ebből a csodaszerből.

loading...

Ez a lány megmutatja nekünk milyen az élet egy technológia nélküli világban

Ezek az emberek egy apró szigeten élnek, elhatárolva a világ többi részétől, ezért egyáltalán nem használnak náluk modern technológiát.

Rendova szigetére Pápua Új-Guineába kalauzol minket ez a fiatal lány, aki a modern kor technológiája nélkül éli mindennapjait. A családjával él az esőerdő mélyén egy kis faluban, ami nagyon messze van a fővárostól.

Rendova a Salamon-szigetek részét képezi, megmutatjuk a térképen hol található, csak hogy mindenki tisztában legyen vele mennyire elhatárolt a külvilágtól.

Ő és az unokatestvérei a patakhoz járnak kimosni a ruháikat. A patak vize olyan tiszta, hogy abból szoktak inni, abban fürödnek és még játszanak is.

A lány édesapja minden nap kimegy halászni, így minden este friss halat vacsoráznak.

A vízen ilyen csónakokkal és kenukkal közlekednek.

 

A nagybátyja a szakács, épp előkészíti a csirkét a karácsonyi vacsorához.

Ezt a malacot a fővárosban vásárolták, egy hajón szállították el nekik.

A favágás fontos mindennapi teendő, ugyanis a főzéshez tűzre van szükség.

Az edényeket a fővárosban vásárolják. Általában fazekakban és serpenyőkben főznek.

Ez az ebédlő asztal, amit körbeül a család. Elég kicsi és szegényes, de nekik ez pont megfelel. Reggelire teát és süteményt fogyasztanak.

Az egész napos előkészületek és főzés után végre elkészült a karácsonyi lakoma.

Forrás: http://www.viralnova.com/

loading...

Csodagyógyszer a kínai gyümölcs

Látás- és immunitásjavító hatású, bőrregeneráló, segít a depresszió elleni küzdelemben.

Hazánkban új teret hódít a ázsiai eredetű datolyaszilva. A távoli vidékeken többféle fajtáját ismerik és termesztik, azonban Európában és hazánkban leginkább a paradicsomméretű, narancssárga színű datolyaszilva az ismert és kedvelt.

 

Nem is hinnénk, hogy a számunkra egzotikus gyümölcs milyen nagyszerű hatással bír az emberi szervezetre. Számtalan nyavalyára gyógyír, de a gyógyszeripar is előszeretettel alkalmazza.

Leveliből zöld teához hasonló gyógyhatású teát főzhetünk, ráadásul  C-vitaminban gazdag, amit a forrázástól sem veszít el.

Rengeteg módon elkészíthető és felhasználható gyümölcs, akárcsak nálunk a szilvát. Nyersen, aszalva, lekvárnak, bornak, likőrnek, süteménybe, hogy csak a leghétköznapibb felhasználási módjait említsük.

A datolyaszilvát Kínában elsősorban a különböző agyi elváltozások (agyvérzés, agyi trombózis stb.) esetén használják, mert elősegíti a gyógyulást, a regenerálódást. Hatékony vérzéscsillapító, és gyulladáscsökkentő, de megerősíti a gyenge hajszálereket, a véredényeket, illetve aranyér és visszértágulat esetén is hatékony lehet. Sok C-vitamint, vasat tartalmaz és gazdag rostokban.

Bevethető kígyómarás ellen, de segíti az emésztést, jó a gyomorbántalmak, hasmenés alkalmával is. Tisztító hatású, ezért a légúti betegségek esetén is érdemes belőle jó sokat fogyasztani.

Fontos, hogy a kemény, éretlen szilva a csersav miatt ehetetlen, viszont puhán nagyon finom, mivel ízletes és édes.

loading...

Nevetéselmélet

Kezdetben nevetés volt az Élet. Egyfajta önirónia, játék. Amit ma játékoknak nevezünk, azok az ősi játékot, az Életet igyekeznek másolni. Az Élet játéka pedig a Létből nyer inspirációt. A Lét játékának kezdeti lépései pedig kacagással voltak teli.

Kezdetben minden Egy volt. Minden vallás, és minden filozófia gyökere ide nyúlik vissza. Kezdetben minden egy volt, nem volt kint és bent, fent és lent, Én vagy Te. Ez a kezdeti állapot azonban megbomlott. Ez a Teremtés pillanata, innen kezdődnek a Szent könyvek és ezt a pillanatot vizsgálja oly engesztelhetetlenül a kvantumfizika. A kezdeti állapotra úgy hivatkozik a hagyomány, mint a Teremtőre, hisz belőle és általa bontakozott ki a Lét és az Élet, melynek részesei vagyunk.

“A dolgok az időben és a térben – szól a Kabala – azáltal keletkeznek, hogy az isteni dicsőségről leválnak. A levált dolgok aztán lassan elsüllyednek; eleinte még emlékeznek eredetükre, de aztán mindig nehezebbek és áthatolhatatlanabbak lesznek; végül az anyagban teljesen elmerülnek.”

Mint a fenti idézet is mutatja, a teremtett dolgok fokozatosan vesztik el az eredetükre vonatkozó tudatosságukat. Erre vonatkozik az őskor nagy korszakainak képe, hisz az aranykortól a vaskorig más nem változik, mint az eredetre, a Teremtőre vonatkozó tudatosság és éberség. A hagyomány úgy tartja, hogy az éberség fokozatos elvesztése az oka a betegségeknek, a háborúknak, az ínségnek és szenvedésnek.

Kezdetben minden nevetett. Hisz a nevetés alapvető kelléke a játékoknak, és annak tudatából fakad, hogy maga a játék nem valós, csupán "szimuláció". Tükörkép, maja. A belső lélek - mely mása a kezdeti Teremtőnek - kacagott az Élet sokszínűségén, jól tudta: káprázat csupán. Egyetlen komoly dolog volt, amit az ősi Lét őrzött, az pedig az Egység tudata.

A harc és a küzdelem a kábaságból adódik, vagyis abból az állapotból, mikor az ember nincs tisztában a Teremtő és a közte fennálló analógiával. Ebben az állapotban megfordulnak a dolgok, ami eddig fontos és magától értetődő volt, az feledésbe merül, s az ember, hogy önmaga szikráját megőrizze, elkezdi komolyan venni a játékot. Az Életet. Ez az ellenségeskedés alapja - amikor a jobb kéz a ballal vitázik és saját igazát szajkózza.

Ám még ebben a korban is: a nevetés valamiféle átjárót nyit az Egység és az emberi lét között. Rámutat az Élet káprázatára, kicsúfolja azt, és teszi mindezt a legnagyobb örömmel. Világosságot hoz a sötétségbe. A nevetésben és a viccelődésben épp az a szép, hogy mindenkin és mindenen lehet kacagni, legyen az akármilyen komoly, morbid, vagy esetleges. A viccelődés nem válogat - legegészségesebb formája pedig az, mikor az ember önmagán nevet.

Nevetni önmagunkon annyi, mint felismerni egyéni lényünk káprázatát, a hírnév, a siker, a pénz, az ego, az életfelfogások és életképek, a bonyodalmak, a sikerélmények és nehézségek káprázatát. Önmagunkon nevetni annyi, mint ráébredni: minden Egy, és ez az Egy épp játékot űz önmagával.

loading...

A kisvárdai Várfürdő új élményei!

Az újjáépített VÁRFÜRDŐ-ben számtalan élménnyel lehet gazdagabb! Az új medencék és az élményelemek (csúszdák, hullámmedence, sodrófolyosó, stb.) minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtanak.

Városunk az Idegenforgalmi és Szabadidő Centrum Nonprofit Kft.-t azzal a nem titkolt szándékkal hozta létre, hogy népszerűsítse a Kisvárda adta turisztikai lehetőségeket, és fellendítse idegenforgalmát. Azt gondoljuk, hogy intézményeink adottságai jó lehetőséget kínálnak kikapcsolódni vágyó hazai és külföldi vendégeink számára.

A Várfürdő, az Uszoda és a Kemping a város észak-nyugati részén 4 hektáros zöldövezetben helyezkedik el. A strandon egy 50x25 méteres feszített víztükrű úszómedence, egy pancsoló gyermek medence, többrészes élménymedence, valamint 40-42 Celsius fokos termálmedence áll a vendégek rendelkezésére.

A nyári szezont követően, a tanuszoda épületéhez kapcsolódó fedett termál gyógyvizű medencével, jakuzzival, gyermekmedencével, szaunával, száraz- és nedves gőzfürdővel, frissítő masszázzsal várjuk a vizet kedvelőket!

loading...

Mick Dodge - több mint 25 éve az esőerdőben

Mick Dodge 25 éve úgy döntött, hátat fordít a civilizációnak, és hátralévő életét a Hoh esőerdőben éli le. Az eltelt idő alatt városi ésszel felfoghatatlan bensőséges viszony alakult ki Mick és az esőerdő között - itt kell megjegyezni: Mick alvóhelyéül gyakran egy odvas fát választ.

Számára ismeretlen a stressz. Elmondása szerint a civilizációtól való elszakadás élete legjobb döntése volt, habár nem él teljes remeteségben. Csatlakozott a hegyekben élő közösségekhez, elzárkózása ellenére még azt is megengedte, hogy a National Geographic Channel forgasson vele egy sorozatot, "The Legend of Mick Dodge" címmel.

A NG kérdésére, hogy miért döntött az erdőbe költözés mellett, ezt felelte:

"Fájt a lábam. Kalapácsujjaim voltak, talpi fájdalmaim, eldeformálódott lábaim. Annyira fájtak a lábaim, hogy alig tudtam menni, pedig előtte mindig futással és gyaloglással vezettem le a civilizált élet stresszét, így próbáltam értelmet adni a modern világ történéseinek, amelyben éltem. Hoh számomra már ekkor is az otthont jelentette, így hát hazajöttem meggyógyítani a lábam."

"Ahogy ösztönösen a saját utamat jártam, kiléptem a modern világ elszigeteltségéből és a természetben találtam magam. Az eredmények gyorsan jöttek. Nemcsak a lábaim gyógyultak meg, de a hát- és nyakfájdalmaim és a szívpanaszaim nagy része is megszűnt és nagyon hamar újra futottam is, kilépve ebből a folyton ülő, stresszes, elkábított modern világbeli életből. Arra edzettem az elmém, hogy ismerje fel a problémák gyökerét. Egyszerű dolog ösztönösen a magad útját járni, de nem megy egyből."

loading...