Hogyan dekoráld a lakásodat karácsonyi égősorral, nem csak az ünnepekre

Egyszerű és kreatív lakásdekorációk ledek és fénysorok segítségével. Tedd te is szebbé a lakásod gyorsan és egyszerűen!

Hajtogasd mintába, kombináld más díszítő elemekkel égősorod, hogy hangulatosabb legyen az otthonod.

Forrás: http://www.topdreamer.com/

loading...

Egyszerű és mutatós fénylő üvegek

Így készíts otthon hangulatos világító üvegeket egy régi borosüvegből

Egy hagyományos karácsonyi led égősor segítségével elkészíthetjük ezt a hangulatos dísztárgyat. Kidobásra váró borosüvegeid átalakításával vidámságot és életet vihetsz a szobád sötét sarkaiba. A trükk az, hogy egy fúróval kilyukasztod az üveget a talpához közel és ezen keresztül bevezeted az égősort.

Egy rövid, 55 égővel rendelkező fénysor is elég ahhoz, hogy ragyogóvá varázsolja az üvegedet. A ledes égősorok nem forrósítják fel az üveget és ha elemeset használsz lehetővé válik, hogy bárhol elhelyezd a lakásban.

 

 

 

Forrás: http://www.ehow.com/

loading...

Összefogás és a tolerancia-álom

Napjainkban, különböző gazdasági és társadalmi helyzetek hatására sok helyen elhangzanak többek között az egyenlőség, az összefogás, a béke és a tolerancia fogalmai. Az egyénre nyomást gyakorló Világ eddig bejáratlan, vagy nagyon régen járt utakra tereli az emberiséget, ami belegondolva éppolyan elkerülhetetlen, amilyen magasztos.

A legtöbb ember áhítozik a békére, a szeretetre, a tudásra és egy olyan helyre a Mindenségben, amire jó szívvel azt tudja mondani, „Ez az én helyem.”. Ha nem is tudatosan, de mindig van bennünk egy rejtett vágy, egy isteni szikra, egy fénycsóva, ami lényünk sokszor piszkos prizmáján megtörve a felszínre jut. Vessünk egy pillantást az átlagos emberi vágyakra. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy minden ember legbelső lényege tökéletes, egész, isteni. Ennek a legbelső lénynek elsődleges legfőbb vágya a szeretet, mely magához vonzza és összekapcsolja a világon létező összes létezővel. Ez a szeretet (a tulajdonképpeni összefogás) alakít ki kapcsolatokat a mikro- és a makrokozmoszban, és tarja egyben, harmóniában a kialakult csoportokat. Ugyanakkor erre a belső lényre valami hatására (nevezhetjük bukásnak, a Kígyónak, karmának, stb.) olyan „piszok”-rétegek rakódtak le, melyek elzárják a szeretet útját, és csak bizonyos helyeken engedik azt át. Ez a piszok-réteg mindenkinél más és más formát ölt, mindenkinél más és más részét takarja el a belső fénynek. Ezt a réteget nevezzük egónak.

Mindennapi vágyaink valahogy hiányosak, az elérésüket követő pillanatnyi béke- és egyensúlyérzet után a mérleg ismét kibillen egyik irányba, és a folyamat kezdődik elölről, szinte a végtelenségig. Az ego csak azokon a helyeken, kapcsolódási pontokon enged kapcsolatokat kialakítani, ahol a szeretet fénye kijut a belső lényből, ahol nem takarja el a piszok. Van, akinél ez a sport, van, akinél a könyvek, és a többi. Érdeklődési köröknek nevezhetjük őket, melyek számunkra most leglényegesebb tulajdonsága, hogy ezek alapján az érdeklődési körök alapján határozzuk meg kapcsolatainkat. Amit ugyanis nem szeretünk, oda nem alakítunk ki kötődést, sőt, nagymértékben elzárkózunk tőle.

Ehhez a témához kapcsolódik a tolerancia kérdésköre, melynek legnagyobb buktatója az, hogy ha a másik fél nem toleráns (sőt, talán még ellenséges is), hogy viszonyuljak én hozzá türelemmel és elfogadással? A gyakorlati elme számára ez a lehető legabszurdabb kérdés, ugyanis elsődleges helyen tartja az én (az ego) védelmét, és annak véleményének elsőbbrendűségét más egók véleményével szemben. Legelőször azt ajánlatos megértenünk, hogy nincs hibás szemléletmód, csupán hiányos, másodszor azt, hogy az ember kívülről nem változtatható meg, csak belülről (a hatásos külső beavatkozáshoz belső engedély kell), harmadszor pedig azt, hogy a tolerancia nem a cél, csupán a letisztulóban lévő szeretet kapuja. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy mindenki saját szájíze szerint gyakorolja a toleranciát, ha az elme megértése kell hozzá, úgy, ha a lélek elfogadása, akkor pedig úgy.

A Világon létező különböző álláspontok felé tanúsított tolerancia meglétekor a kérdés az, hogyan tovább? A válasz a kérdés lényegéből adódik, hiszen a tolerancia a szeretet kezdete (és nem a fókuszált vágyaké), a szeretet pedig az összefogással és az együttműködéssel hasonlatos. Ha a szemünk tiszta, az út viszonylag jól látható.

Mindenkori problémának tekinthető az ego elvesztésének kérdése, és a változással együtt járó vágyak fájdalmas elhagyása. Azok, akik még mindig ekörül a gondolat körül toporognak, azoknak nem voltam elég kifejező. Nem arról van szó, hogy akármiről is le kellene mondanunk. Meglepő, de ez az igazság. Képzeljük el a belső lényeget (amit isteninek és szeretetteljesnek neveztem) fénylő gömbszerűnek, melyet piszokréteg fed. Ez a piszokréteg testesíti meg az egót, vagyis inkább azt az úgynevezett fátylat, ami az egónak nevezett részünket fenntartani igyekszik. Maga az ego a piszokréteg alól kiszűrődő szeretet, mely az ego miatt nem tud teljes lenni, így a számunkra jól ismert hiányos vágyak formájában jelentkezik. Hiányossága az ego műve, hisz az ego épp ezzel a hiányossággal azonosítja önmagát. A vágyaink és különböző érzelmeink tehát nem rosszak, nem jók, egyszerűen csak nem egészek. A rossz, amit ezen a földi világon tapasztalunk, az ellentétes polaritású (oldalú, jellegű) fénypászmák találkozásakor jelentkezik.

Mint fentebb írtam, semmiről sem kell lemondani, mivel a vágyak és érzelmek nem tűnnek el az ego eltűnésével, hanem egyszerűen kiteljesednek. Ez a kiteljesedés pedig eltörli a fennálló ellentéteket és az éntudat egy magasabb szintjét nyitja meg.

Az éntudat magasabb szintjének kifejtéséhez összegezzük az eddigieket. Az előbb leírt fénylő gömb (a legbelső lényeg) olyan helyeken tud kapcsolatot teremteni, ahol a szeretet fénye nincs eltakarva. Az ego jelenlétekor viszonylag kevés ilyen terület van a gömb felszínén, így a mostani énképünknek mindig helyezkednie kell, hogy jó szögben kapcsolódjon a többi létezőhöz (hogy jól álljon a dolgokhoz). Ez határoz meg minket, a helyzetünk (a lényeg a helyezkedés, szokták mondani). Ellenben ha a gömbfelszín egészében fénylő, szeretetteljes, egyszerűen nincs szükség helyezkedésre, bárhol és bármikor létrehozható a harmonikus kapcsolat.

Felvetődik a kérdés, hogy ha semmi nem határozza meg helyezkedésünk mikéntjét, tulajdonképpen nem-e tűnik el az éntudat is, és nem-e olvadunk bele az egyenlőség hátborzongatóan egyhangú tengerébe? Erre a kérdésre a kissé mulatságos válasz talán az lehet, hogy figyeljük meg a gyermekek két kedvelt játékát, a lego-t, és a gyurmát. A lego a maga sokszínű alkotóelemével és formáival megépíthető lehetőségek tárházát kínálja. Azonban vannak olyan alkotóelemek, melyek egyszerűen nem passzolnak egymáshoz (sajnálatos, de így van). A gyurma ezzel ellentétben kezdetben egy homogén massza, és az előre meghatározott formákhoz, fogalmakhoz (lego-hoz) szokott elme elsőre nem is tud vele mit kezdeni. Viszont adjuk oda ezt a homogén masszát egy tucat művésznek, és az eredménynek csak a képzelet szab majd határt. Így míg a lego az előre meghatározott helyezkedési módozatokról szól (az ego játéka), addig a gyurmából létrehozható formák (éntudatok) száma már-már rémisztően végtelen.

loading...