Drónt küldtek Csernobilba - A felvételektől leesik majd az állad!

A régi szellemváros, ahova épeszű ember nem teszi be a lábát még pár száz évig.

Danny Cooke egy drónt küldött a területre. Az eredmény egy 3 perces, lélegzetelállító videó. A városban 50,000 ember lakott mielőtt megtörtént a katasztrófa. A 4-es reaktor felrobbant, a radioaktív hulladék szinte egész Európát beterítette.

loading...

Dubajban debütál a magyar találmány

Csütörtökön kezdődik a dubaji extrémsport expó, itt mutatják be a magyar fejlesztésű repülő motorbiciklit, ami egy drónra hasonlít.

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. csapata saját forrásból fejlesztette amely műszakilag a drónok közé sorolható, azonban embert is tud szállítani. A fly és bike szavakból kreált Flike névre keresztelt, 300 kilogrammos szerkezet hatvan percig képes százkilónyi terheléssel óránkénti száz kilométeres sebességgel harmincméteres magasságban repülni.

A háromnapos kiállításon a látogatók szimulátoron próbálhatják ki, milyen érzés a Flike-kal repülni.

A szerkezet ára a lap információi szerint nagyjából egy sportkocsiénak fog megfelelni. Mint írják, az Egyesült Államok és Panama mellett a legnagyobb érdeklődés a gazdag arab államokból érezhető a Flike iránt.

A cikk szerint a gépet sokoldalú felhasználásra tervezte a mérnökcsapat: hobbi- és extrémsporteszköz mellett a Flike hasznos lehet mentési, árvízvédelmi felderítésre, határőrizeti és rendészeti feladatokra is.

Via

loading...

Így dönti magára a markoló az óriási kéményt

Drón felvétel is készült, ahogy az amerikai "markolóművész" bontotta a tornyot. Annyi csak a probléma, hogy magára. A több mint száz tonnás építmény egyenesen a munkásra dőlt, de szerencsére semmi sérülés nem érte.

loading...