A szőrtelenítés alapfeltételei

Ahhoz, hogy bőröd gyönyörű és sima lehessen, összesen 3 dolgot lehet tenni, ami olcsón megúszható: a gyanta, a borotva és a szőrtelenítő krémek. Egyiket se nagy ördöngösség használni, de nagyon oda kell figyelnünk a higiéniára.

Gyanta: Fájdalmas megoldás, én személy szerint gyűlölöm. Tény, hogy tartósabb megoldást nyújt társainál, de rengeteg hátulütője van. A megfelelő hosszúságúra nőtt szőrszálakat egy laza mozdulattal le lehet tépni, nem jelenik meg utána borosta, sőt a szőrszálak is vékonyodnak. Viszont előfordulhatnak balesetek, ha érzékeny a bőröd vagy ha nem tisztítottad meg rendesen.
Gyantázás előtt 1 nappal érdemes felületpróbát végezni, nehogy allergiás legyél a termékre, vagy még időben kiderüljön, hogy a bőröd nem bírja. Mindezek mellett a legveszélyesebb: a bőr megégése. Sajnos a gyanta hőmérsékletét nem lehet megfelelően megsaccolni, és a túl meleg gyanta csúnya égési sérüléseket okozhat. Hogy ezt elkerüld keress egy gyanta melegítő gépet, vagy használj hideggyanta- szalagokat, vagy még mindig ott van a lehetőség, hogy szakemberhez fordulj, aki biztosan nem rántja le vele a bőrödet.

 

 

 

Borotva: Ez az egyik leggyakrabban használt szőrtelenítő eszköz szerte a világon. Gyorsan és hatékonyan használható, ráadásul teljesen fájdalommentesen szabadít meg a nem kívánatos szőrszálaktól. Hátránya az, hogy a szőr hamar visszanő, és ha nem használod rendesen, akkor az akár bőrgyulladáshoz is vezethet. Mivel a szőr gyorsan nő, van olyan nő aki minden nap borotválkozik. Ez rövid úton bőrgyulladáshoz vezethet, mivel elgyengül a hámréteg a minden napos lecsiszolástól. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor próbáld meg ritkábban szőrteleníteni az érzékeny területet, hogy legyen ideje a bőrnek regenerálódni, illetve fertőtlenítsd a borotvádat rendszeresen, vagy használj eldobható borotvát. Arra figyelj oda, hogy közvetlen strand vagy uszoda előtt ne használj borotvát, mert a penge mikrosebeket okozhat a bőrön, azok pedig egyenes bejáratok a baktériumoknak, kórokozóknak.

 

Szőtrelenítő krém: A borotvához hasonlóan teljesen fájdalommentes, viszont sajnos a szőrtelenítő habok, gélek, krémek rengeteg vegyszert tartalmaznak, ami érzékeny bőrűeknek nem nagyon ajánlatos. A bőrirritáció elkerülése érdekében végezz egy tesztet a használat előtt. Rendszeres használat mellett ajánlott a bőr hidratálása. Bár a rendszeres használatot senki sem javasolja a rengeteg vegyi anyag miatt. Figyelem! Mindig tartsd be a dobozon található hatóidőt, mert a vegyszerek esetlegesen irritációt, sérülést okozhatnak.

 

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én