7 tipp télre az egészségedért

Ne rohanj egyből az orvoshoz, a házi praktikák is segíthetnek.

1. Kapj fel egy bögre forró puncsot.

Főzd meg a kedvenc gyógyteádat, dobj bele egy rúd fahéjt, citromot és egy kanálnyi mézet. Keverd össze, majd jöhet a titkos hozzávaló, löttyints bele egy kevéske whiskyt vagy bourbont. Csavard be magad egy puha és meleg takaróba, fészkelődj be a kanapéra és idd meg a teádat. Ez majd segít a leterheltségen és fáradtságon.

2. Aludj nedves zokniban.

Ez elsőre nevetséges ötletnek tűnik, de a vizes zokni segíthet levinni a lázat. Beindítja a láb vérkeringését, ezáltal enyhíti a láb fáradtságát. Először melegítsd fel a lábadat, majd húzd fel rá a langyos vízbe merített pamutzoknid. Húzz egy pár szárazat a nedves zoknikra és irány aludni. Mire felébredsz a zoknid száraz lesz és jobban érzed majd magad.

3. Öblögetés sós vízzel.

 

A meleg sós víz feloldja a nyálkát, enyhíti a torokfájást és leküzdi a baktériumokat fertőtlenítő hatása révén. Ezt akkor is végezheted ha nem vagy rosszul, a betegség megelőzésének érdekében.

 

4. Wick Vaporub kenőcs.

 

A mellkasod helyett tegyél egy kicsit az orrod alá ebből a mentolos kenőcsből. Segít lélegezni ha eldugult az orrod és segít a zsebkendő által kidörzsölt bőrön is.

 

5. Kényeztető forró zuhany.

Köztudott tény, hogy a forró gőz kitágítja a pórusokat és segít az arc-és orrüreg kitisztításában. A forró víz nyugtató hatással van a fáradt izmokra. Ha nem szeretnél hosszú ideig a zuhany alatt állni, akkor egy törülközővel leborított forró tál víz felé hajthatod a fejed.

6. Bőséges vitaminbevitel.

Télen szervezetünk vitaminraktárai megcsappanhatnak a friss zöldség, gyümölcs és napfény hiányának következményeképpen. Fontos hogy elegendő C-vitamint vigyünk be szervezetünkbe, ugyanis ez nagy hatással van energiakészletünkre. Törekedjünk az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra.

 

7. Tarts magasra a fejed.

Nátha esetén segít az arc- és orrüregekből eltávolítani a nyálkát és folyadékot, megfelelő irányba terelve azokat.

 

Forrás: http://www.viralnova.com/

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én