7 sminktipp szemüvegeseknek

Attól még, hogy ez ember szemüveges, ugyanúgy lehet sikkes és csinos. A szemüveg nem gátol senkit abban, hogy sminkeljen, sőt méltó kiegészítője lehet a kompozíciónak.

1. Természetes szemkörnyék

A szemüvegesek szerencsések a tekintetben, hogy nem szükséges nekik a szem körüli erős smink. A ma divatos színes és bohókás szemüveg úgyis elterelné róla a figyelmet. Sokkal esztétikusabb, ha a szemüveg mögött a szem környéke a maga természetes szépségében marad.

 

2. A szemöldököd ívét is igazítsd a kerethez

Amikor a szemöldöködet szeded és formázod, mindig ügyelj arra, hogy milyen a kereted felső íve. Ha nagyon eltér a szemöldök íve a keret ívétől, az nem túl szép látvány.

 

3. Merész szempillák

Rengetegen vannak a sok szempillafesték ellen, mert felragad a lencsére és nem is túl előnyös. Ez tévedés! Nagyon hatásosan emeli ki a tekintetet és a szemre tereli a figyelmet. Az extrém műszempillák elhanyagolandóak, mert azok tényleg ráragadnak a lencsére. Ha nem vagy a festék híve, akkor ugyanúgy megfelel a szempillaspirál is, a hatás ugyan az.

 

4. Szemceruza? Nézd meg milyen a keret!

A szemceruzával hangsúlyozott terület formája és mérete jó, ha a kerethez idomul, mert így nem kelt aszimmetrikus hatást. Keskeny kerethez a vékony vonalak illenek, a vastag kerethez pedig a határozottabb vonalak.

 

5. Hangsúlyt a szájra!

A szájon nagyon jól fognak mutatni a harsány, feltűnést keltő színek. Nem lehet félrenyúlni szemüvegesként azzal, hogy a sminkelést az ajkaidra korlátozod és az arc más területeit természetesnek hagyod.

 

6. Arcpír

Az arc erős festése nem ajánlott szemüvegeseknél, de egy kis pirosító senkinek sem árt. Válassz a rúzs színével harmonizáló pirosítót.

 

7. Selyempor

A szemüveg felhívja a szemre a figyelmet és ezzel vonzóbbá is teszi. Egy nagyon kevés selyemport használva az alsó szemhéjon ellenállhatatlanná teszi a szemüvegesek sminkjét. Az idei tavasz trendszínei a pink, a narancs, a kék és a lila.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én